15 Haziran 2013 Cumartesi

C# DATAGRİDVİEW KULLANIMI

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere C# 'ta Datagridview kullanımı anlatacağım.

Giriş 


Windows'un bir parçası olarak DataGridView kontrolü Visual Studio 2008 çok daha güçlü daha önceki versiyonlarında kontrolleri oluşturur. Bu eğitimde tek bir kod satırı yazmadan Visual Studio 2008 sihirbazları kullanarak uygulama tahrik basit bir veri yazmak için temel bir giriştir. 

DataGridView kontrolü bir tablo biçiminde verileri görüntülemek için güçlü ve esnek bir yol sağlar. Bu veri az miktarda salt okunur manzarası göstermek için DataGridView kontrolü kullanabilir veya veri çok büyük setleri düzenlenebilir manzarasını göstermek için ölçeklendirilebilir. Bu kontrolü de ki bir ana-detay görünümünde verileri görüntülemek için sağlar. 

DataGridView kontrolü ile, veri kaynaklarının çok farklı gelen sekmeli verileri görüntülemek ve düzenlemek için olabilir. DataGridView kontrolü için veri bağlama basit ve sezgisel, ve birçok durumda DataSource özelliğini ayarlamak kadar basittir. Listede veya bağlamak için tablo belirten bir dizi DataMember özelliğini birden çok liste veya tablo içeren bir veri kaynağına, bağlamak için. 
DataGridView kontrolü standart Windows Forms veri bağlama modelini destekler, bu yüzden aşağıdaki listede belirtilen sınıfların örnekleri bağlanacaktır:

  • Tek boyutlu diziler de dahil olmak üzere IList arabirimini uygulayan herhangi bir sınıf,. 
  • Bu DataTable ve DataSet sınıfları olarak IListSource arabirimini uygulayan herhangi bir sınıf,. 
  • Gibi IBindingList arayüzü uygulayan herhangi bir sınıf BindingList <(Of <(T>)>) sınıf. 
  • Bu BindingSource sınıf olarak IBindingListView arabirimini uygulayan herhangi bir sınıf,.
DataGridView kontrolü dönen nesneler üzerinde uygulandığında, bir ICustomTypeDescriptor arayüz tarafından döndürülen bu arabirimler tarafından döndürülen nesnelerin ortak özelliklere veya özelliklerini toplama bağlanarak verileri destekler. Genellikle, bir BindingSource bileşeni bağlamak ve başka bir veri kaynağına BindingSource bileşen bağlamak veya iş nesneleri ile dolduracaktır. Veri kaynaklarının çok çeşitli bağlama ve otomatik olarak birçok veri bağlama sorunları çözmek, çünkü BindingSource bileşeni tercih edilen veri kaynağıdır. 

DataGridView kontrolü son derece yapılandırılabilir ve genişletilebilir, ve onun görünümünü ve davranışını özelleştirmek için pek çok özellikler, yöntemler ve olaylar sağlar. Windows Forms uygulaması sekmeli veri görüntülemek istediğinizde, diğerlerinden önce DataGridView kontrolü (örneğin, DataGrid) kullanmayı düşünün. Eğer salt okunur değerler küçük bir ızgara görüntülediğiniz veya kayıtları milyonlarca bir tablo düzenlemek için kullanıcı sağlayan ise, DataGridView kontrolü kolayca programlanabilir, bellek-verimli bir çözüm sağlayacaktır.

Başlarken 


Tamam artık başlayalım. Bu adımları izleyin ve tek bir kod satırı yazmadan uygulama odaklı bir veri yazmak için nasıl göreceksiniz. 

Adım 1. Visual Studio 2008 yılında yeni bir Windows Forms uygulaması projesi oluşturun. 

Image1.gif
Şekil 1. 
Adım 2. Pencere oluşturmak için araç kutusundan DataGridView kontrolü sürükleyip bırakın. 

Image2.gif
Şekil 2. 
Adım 3. Şimdi sağ DataGridView tıklayarak bir veri kaynağı seçin ve sonra Ekle Proje veri kaynağı tıklayın. Şu anda projeye yeni bir veri kaynağı ekleyerek olacaktır. 

Image3.gif
Şekil 3,. 
Adım 4. Şimdi veri kaynağı türünü seçin, bu örnekte Veritabanı seçiyorum. 

Veritabanı seçtikten sonra, İleri'yi tıklatın. 


Image4.gif
Şekil 4, 
Adım 5. Zaten uygun bir bağlantı yoksa yeni bir bağlantı yapmalısınız, bu seçin ve adımları izleyin ve sonraki o tıklama sonrası varsa, veri bağlantısı seçin. 

Image5.gif
Şekil 5,. 
Adım 6. Bağlantı Sihirbazı ekleyin. 

Image6.gif
Şekil 6, 
Adım 7. Eğer önbelleğe yerel veritabanı istiyorsanız, veritabanı nesneleri seçin, ve sonraki yerel veritabanı önbelleğe onay kutusunu işaretleyin ve sonra tıklayın kontrol edin. 
Image7.gifŞekil 7. 
Adım 8. Önbelleğe alma için tabloyu seçin. 

Image8.gif
Şekil 8. 
Adım 9. Şimdi veri kaynağı oluşturulur, sağ DataGridView kontrolü tıklayın ve yeni oluşturduğunuz veri kaynağını seçin. 

Image9.gif
9 Şekil. 
Hepsi bu. Tümü ayarlandı. 
Şimdi sadece bir kod satırı eklemeniz gerekir. Formda yük olan  allready kodu yoksa. Bu kodu ekleyin.Aksi takdirde bu olmalıdır. 
private void Form1_Load (object sender, EventArgs e) 
{ 
/ / TODO: 'vendorDataSet.Vendor' tabloya kodu yükler Bu veri hattı. 
/ / Taşıyabilir, ya da gerektiği gibi, kaldırabilirsiniz. 
   Bu vendorTableAdapter.Fill (bu vendorDataSet.Vendor.); 
} 

Adım 10. Şimdi oluşturmak ve uygulamayı çalıştırın. Başvurunuz aşağıdaki gibi görünüyor. 
Image10.gif

10 Şekil. 

Özet 

Bu eğitimde, size tek bir kod satırı yazmadan Visual Studio 2008 bir DataGridView denetimine kullanarak uygulama ve basit bir veri tabanı oluşturmak için nasıl gördük. 

0 yorum:

Yorum Gönder